IGLO logo
linux ikon Windows ikon Mac ikon
Internett
Kontor
Grafikk
Lyd & bilde
Spill
Operativsystemer
Annet

Google+ twitter_badge

Dead Cyborg Episode 2

Sist Oppdatert: 09.03.2013

Mange ble imponert over gratis spillet Dead Cyborg da det ble utgitt i 2011. Del 2 av spillet som er produsert i sin helhet av Endre Barath er nå tilgjengelig for nedlasting på Barath sin hjemmeside.

Klikk her for mer informasjon om Dead Cyborg


Mojang Bundle 2 og Ubuntu for mobiltelefoner

Sist Oppdatert: 22.02.2013

Mojang, selskapet bak det populære Minecraft har via HumbleBundle.com startet sin andre "Game jam". Sammen med en rekke andre indieutviklere skal de forsøke å lage en rekke spill på 78 timer. Et av målene til Mojang og HumbleBundle er å samle inn penger til veldedighet. Om du donerer en hvilken som helst sum til årets formål vil du også få mulighet til å prøve spillene underveis i utviklingen.

Ubuntu lanserte for en stund siden Ubuntu for mobiltelefoner. Nå har de i tillegg lansert Ubuntu for nettbrett og lagt disse Ubuntu utgavene ut på nett. Foreløpig er det støtte for Nexus telefoner og Nexus nettbrett. disse utgavene er først og fremst ment for utviklere, men ligger tilgjengelig for alle som ønsker det.


Steam for linux ute av Beta!

Sist Oppdatert: 18.02.2013

Endelig er spilltjenesten Steam ferdigutviklet for linux-brukere. For tre år siden var Steam utelukkende en Windows tjeneste, så i 2010 kom Steam til Mac. Ryktene svirret lenge om at også en linux tjeneste var under utvikling. Dette ble bekreftet i fjor og nå er altså tjenesten lansert med brask og bram. For tiden er det salg på alle spill som er tilgjengelig for linux plattformen.

Steam Nettside

PS! Steam er en kommersiel spilltjeneste hvor de fleste spillene koster penger.

Ikke glem Valentin dagen!

Sist Oppdatert: 13.02.2013

Tiden strakk visst ikke til i år heller, plutselig var vi midt i februar og iglo.no har bare hatt ett blogginnlegg før dette.

Det er sikkert andre der ute som også er seint ute. Da kan Iglo.no glede deg som kanskje desperat prøver å surre sammen et Valentine-kort i siste liten med at Iglo.no sin Valentine-kortgenerator fra i fjor er like brukandes i år.

Klikk på lenken for å lage et Valentine-kort i en fei. Det ferdige kortet kan sendes som en lenke i en e-post, på Facebook eller lignende.

Godt Nyttår!

Sist Oppdatert: 01.01.2013

Iglo.no ønsker deg et godt nyttår. La oss håpe 2013 blir et bra år for åpen kildekode og gratis programvare. For de som er tilhengere av den åpne linux plattformen er det ihvertfall mye spennende i vente. (Mer om det i neste blogg post).

For deg som er glad i data spill kan det nevnes at det fremdeles er litt over et døgn igjen av den siste "betal-hva-du-vil" spillpakken fra Humblebundle.com.

Godt Nyttår!

Sist Oppdatert: 01.01.2013

Iglo.no ønsker deg et godt nyttår. La oss håpe 2013 blir et bra år for åpen kildekode og gratis programvare. For de som er tilhengere av den åpne linux plattformen er det ihvertfall mye spennende i vente. (Mer om det i neste blogg post).

For deg som er glad i data spill kan det nevnes at det fremdeles er litt over et døgn igjen av den siste "betal-hva-du-vil" spillpakken fra Humblebundle.com.

Super pakke for Windows gamere!

Sist Oppdatert: 30. November 2012

Humblebundle er blitt kjent for å tilby indie-spill pakker til en pris du selv bestemmer. Felles for dem alle er at de har støttet alle plattformer(Windows/Mac/Linux). Denne gangen er det imidlertid mye som er annerledes. "The Humble THQ Bundle" er verken multiplattform eller indie. THQ står bak stortitler som Saints Row The Third, Red Faction og Company of Heroes. Alle disse spillene og flere til er med i Humble-pakken og kan spilles via Steam på windows.

For spillere fra andre plattformer er det bare å smøre seg med tålmodighet og vente på HumbleBundle 7 som antageligvis ikke er langt unna.

The Humble THQ Bundle

Halloween Skrivebords Bakgrunn

Sist Oppdatert: 29. Oktober 2012

Er du glad i Halloween? Da setter du sikker pris på en rykende fersk wallpaper til å pryde skrivebordsbakgrunnen på PC'en(mac'en), nettbrettet eller mobilen.

Klikk her for å laste ned Halloween Wallpaper

Ubuntu 12.10 lagt på nett!

Sist Oppdatert: 19. Oktober 2012

Siste utgaven av Ubuntu er nå ute i sin endelige utgave. Nytt denne gangen er blant annet web apps som integrerer utvalgte nettsider i skrivebordsmiljøet. Det må nevnes at Linux-distribusjonens innstallasjonsfiler for første gang er for stor til å få plass på en enkelt cd. For mer informsjon og nedlasting, gå til Ubuntu.com

Kilde: Ubuntu.com

Humble Indie Bundle 6 er her!

Sist Oppdatert: 21. September 2012

HumbleBundle.com er klar med en ny spill pakke. "Humble Indie Bundle 6" inneholder 6 DRM-frie spill, hvor av fem av dem kan kjøpes til en pris du selv bestemmer. Det sjette spillet følger med om du er villig til å betale mer enn gjennomsnittet. Uansett en god deal.

Kilde: Humblebundle.com

Ny Ubuntu utgave på vei

Sist Oppdatert: 8. September 2012

Den første Beta utgivelsen av Ubuntu 12.10 er nå tilgjengelig for nedlasting.

Siste versjon av det frie operativsystemet innfører en rekke nyheter. Ubuntu sitt Unity menysystem får nå en funksjon for forhåndsvisning av filer. På denne måten kan du få mer informasjon om filene dine før du åpner dem. Ubuntu One får et oppdatert kontrollpanel og en ny tjeneste kalt "Online Accounts". Om du har flere maskiner tilkoblet Ubuntu One, eller om du foretar en re-installasjon vil du nå slippe å konfigurere alle nett kontoene dine hver gang (Facebook, Twitter etc).

Om du ønsker å prøve Ubuntu 12.10 Beta1 må du være klar over at beta utgavene ikke anbefales å bruke på systemer du er avhengige av å stole på. Beta utgaver kan ha en lei tendens til å krasje. Om du ønsker å teste Beta'en i trygge omgivelser kan du for eksempel installere gjennom Virtual Box.

Kilde: omgubuntu.co.uk

Er du Mac bruker?

Sist Oppdatert: 18. august 2012

Om du kjører OS X på din maskin/enhet trenger iglo.no din hjelp. Mange av Iglo sine gjester kommer fra eple-maskiner og det er derfor på sin plass å tilpasse sidene bedre for dem. Det er derimot tynt med Apple produkter i Iglo.no-redaksjonen så om du har forslag til endring eller suplementer til sidene vil dette være til stor hjelp.

Forslag mottat med stor takk via vår kontakt side. Om du ønsker å bidra med innhold i form av artikler o.l er dette også svært ønskelig, selv om det per dags dato ikke er i budsjettet å gi kompensasjon for dette (dette kan endre seg).

Oppgitt person informasjon(navn, e-post og tilsvarende) vil ikke bli publisert uten samtykke.

 

‹-- neste | forrige --›

link panel

Antall programmer på iglo totalt: 79   Sist oppdatert: 10.03.2015

Design og utførelse: 3dnett.no