IGLO logo
linux ikon Windows ikon Mac ikon
Internett
Kontor
Grafikk
Lyd & bilde
Spill
Operativsystemer
Annet

Google+ twitter_badge
Blogg - 25.02.2011

En liten oppdatering!

For deg som er ute etter litt enkel helgeunderholdning er det ikke kommet noen tilskudd de siste dagene, men sjekk nå ut spillsiden for sikkerhets skyld.

Er du derimot en av de som sitter og programmerer nettsider i sene kveldstimer, kan programmet Bluefish muligens være noe for deg. Bluefish har ligget i arkivet vårt en stund, men da bare for linux brukere. Sjekk Infosiden for mer info.

Da gjenstår det bare å si: God helg!

webmaster

Blogg - 18.02.2011

Finn fram tegnesakene det er helg!

Nylig ble grafikk siden vår tilført et hyggelig lite program med navnet MyPaint. Dette er et ypperlig program for alle tegneglade.

I motsetning til GIMP som jeg skrev litt om forrige uke, har ikke MyPaint massevis av tekniske hjelpemidler. Istedet etterligner programmet virkelighetens tegnemetoder med tilgang til en rekke ulike tegneredskaper.

Foruten MyPaint er det ikke så mye nytt å melde, men arbeidet med å forbedre og utvide sidene fortsetter selvsagt! god helg fra IGLO.no!

webmaster

Blogg - 11.02.2011

Klar for helg? Det er IGLO.no!

Hva passer vel bedre enn å innlede helgen med litt spilling. I tillegg til Funguloid har et lekkert lite spill med tittelen "M.A.R.S a Ridiculous Shooter" funnet veien til IGLO.no. Absolutt verdt å slå ihjel noen fredags-minutter med.

Du har kanskje lagt merke til noen små endringer på siden. Blant annet har vi fått på plass facebook og Twitter "Buttons" i tillegg til StumbleUpon. Så nå er det enkelt for de som ønsker det å dele IGLO.no med kontaktene sine i nevnte nettverk, så som å følge oss på Twitter.

Ha riktig god helg!

webmaster

Blogg - 10.02.2011

Gladnytt for tegnere!

Statistikkenes tale er klar, det absolutt mest populære programmet på sidene våre er bilderedigeringsprogrammet Gimp. Derfor har jeg tillatt meg å sette av noen timer til å utvide infosiden til dette programmet. Klikker du deg inn på Gimp siden, vil du nå i tillegg til den generelle informasjonen, finne en tips side og en "tutorial" side. Om du har lyst å prøve deg på åpenkildekode basert proffesjonell bildebehandling skal du få en hjelpende hånd fra IGLO.no

Håper du sitter pris på nyhetene og fortsetter å komme tilbake hit. Ha en fortsatt fin dag!

webmaster

Blogg - 07.02.2011

Oppdateringer og "Funguloids"

For deg som har vært innom her før har du sikkert lagt merke til at bloggen ikke har vært oppdatert på en stund. Så da er det vel på høy tid.

Utviklingen av åpenkildekode og andre gratisprogrammer går framover som aldri før. Jeg oppdaterte nylig informasjons siden for Google Chrome. Jeg måtte da hoppe opp hele 6 versjonsnummer i tittelvinduet! Så der har det vært en rivende utvikling. Jeg henger litt etter med å oppdatere alle våre linker og infosider, men dette skal det forhåpentligvis bli ordnet opp i framover, om enn et steg om gangen.

Jeg kom over et artig spill når jeg surfet litt på nettet forleden dag. Spillet "Funguloids" har fått en velfortjent plass i vårt stadig økende spillarkiv. Det finnes fremdeles massevis av spill og programmer som fortjener en plass på våre sider, så sørg for å ta turen innom engang iblant for å få med nye eller oppdaterte oppføringer her på IGLO.no

webmaster

Blogg - 29.04.10

Ubuntu 10.04 LTS

Ubuntu er nå ute i versjon 10, versjonen som varseler dramatiske endringer. Operativsystemet håper med denne utgaven å lokke til seg mange nye brukere.

Denne gangen har Ubuntu fått seg en kraftig ansiktsløftning og viker kraftig fra sitt gamle ("trauste")utseende med oransje og brunt som de dominerende fargene.

Brukervennligheten skal også være forbedret sammen med en rekke andre nyheter.

webmaster

Blogg - 28.02.10

Da går helgen mot slutten og det gjør sannelig februar og. Da er det vel på sin plass med en liten oppdatering.

Først vil Iglo.no-redaksjonen rette en stor takk til alle nye besøkende. Iglo.no har nemnlig hatt en markant oppgang i antall besøkende siste ukene.

i åpen kildekode miljøet er det ikke skjedd forferdelig mye så langt i år, men noe er det da. 3d verktøyet Blender er et av programmene som konstant er under utvikling. Det store på denne fronten er Blender 2.5 som nå er under testkjøring. Kanskje ser vi den første Beta utgaven allerede neste måned?

En annen stor nyhet som er i anmarsj er programmet Boxee som kanskje blir det neste store på multimediefronten. Vi skal sørge for å få opp en infoside om dette programmet om kort tid.

Vi håper du fortsetter å ta turen innom iglo.no. har du noen tips til programmer eller elementer som kan utbedres må du gjerne sende en melding via vår kontakt side. Alle henvendelser blir fulgt opp så snart vi har anledning.

webmaster

Blogg - 15.02.10

På tide med årets første oppdatering (Hmm.. er vi i midten av februar, sier du? Vel, bedre sent enn aldri!).

Selv om bloggingen har vært noe fraværende er ikke denne siden glemt og døende. Forhåpentlig skal vi klare å få opp igjen blogge frekvensen og enda viktigere, finne nye gode gratis programmer til siden.

Er du på jakt etter et skriveprogram må du sjekk ut Iglo.no sitt siste tilskudd AbiWord, et dugelig bra skriveprogram.

webmaster

Blogg - 14.12.09

Den berømte tidsklemma herjer i iglo redaksjonen også. De som er innom jevnlig har sikkert lagt merke til at bloggene ikke alltid kommer på løpende bånd. Det betyr derimot ikke at det ikke er nyheter å melde.

En stor nyhet er Mozilla's Thunderbird som nå er kommet ut i versjon 3.0. Denne utgaven skal ifølge mozilla være enklere i bruk enn forrige utgave. Den har blant annet en innebygget funksjon for å lete opp e-post innstillingene dine automatisk.

Er du mac eller linuxbruker og Google Chrome fan ? Fortvil ikke. Nå er endelig denne hurtige nettleseren kommet ut i en offisiell versjon med linux og mac støtte.

webmaster

Blogg - 27.11.09

Da var helgen over oss igjen. Utenom Opera som kom med sin "Unite" tjeneste mandag denne uken, er to programmer til kommet med interessante nyheter. Grafikk programmet Inkscape er kommet ut i versjon 0.47. Et lite hopp i versjonsnummer, men med en rekke nye funksjoner.

3D programmet Blender har nå gitt ut sin første offisielle testutgave av Blender 2.5. Denne utgaven inneholdere et nytt brukergrensesnitt og mange andre nyheter. Er du bruker av Blender 3d anbefales det absolutt å ta en titt på denne.

Om du er ute etter litt moro i helgen kan vi på det sterkeste anbefale å gå inn på vår spill side og ta en titt på "Hedge Wars". Ha en riktig god helg!

webmaster

Blogg - 23.11.09

Idag er Opera nettleseren oppdatert fra versjon 10 til 10.1. Det høres kanskje ikke ut som en stor oppdatering, men det er det. Med denne versjonen kommer nemlig Opera Unite.

Med Opera unite kan du bruke din egen maskin som webserver. Du kan få tilgang til filene dine fra en hvilken som helst maskin. Unite inneholder også flere webapplikasjoner for.eks en medieavspiller slik at du kan spille av musikkfilene fra hjemme-pc'en din. Unite gir deg også muligheten til å opprette din egen hjemmeside med din egen PC som nettserver.

Opera Unite er en velkommen innovasjon på nettlesermarkedet. Opera sier tydelig ifra om at de ikke har gitt opp kampen med større aktører som Microsoft og Mozilla, eller Google for den slags skyld. Det blir spennende og se om Unite slår an..

webmaster

Blogg - 18.11.09

Det skjer mye på linux fronten for tiden. Ubuntu kom som kjent ut i versjon 9.10 nylig og "Linux Mint 8" er rett rundt hjørnet. I går kom også de kjente distribusjonene OpenSUSE og Fedora begge ut i nye versjoner.

En annen spennende ting er nettleseren Google chrome som Windows brukere har hatt glede av en stund. Denne er nå gjort tilgjengelig for Mac og linux brukere på en av prosjektets utvikler sider. Om du retter nettleseren din mot denne adressen: http://dev.chromium.org/getting-involved/dev-channel#TOC-Linux kan du laste ned en versjon som ifølge Google kan være noe ustabil. Undertegnede har imidlertid kjørt Google chrome på linux en god stund uten problemer.

webmaster

Blogg - 06.11.09

Først av alt: Som observante brukere kanskje har lagt merke til, har "Iglo.no"-logoen fått seg en liten oppussing. :)

Nyeste versjon av Ubuntu ser så langt ut til å v6aelig;re en suksess. Om du derimot håpet på et nytt utseende ble du kanskje litt skuffet.

For de av dere som foretrekker et mer elegant arbeidsmiljø, har vi derfor lagt til det Ubuntu baserte operativsystemet Linux Mint. Dette anbefales også på det varmeste for linux nybegynnere.

Ellers ønsker vi alle våre brukere en riktig god helg!

webmaster

Blogg - 29.10.09

Operativsystemet ubuntu er idag gitt ut i versjon 9.10. Den siste versjonen er lovet å være raskere både i oppstart og i bruk. Den tilbyr også alle sine brukere 2 GB gratis nettlagring. ubuntu kan som vanlig lastes ned gratis fra ubuntu sin hjemmeside.

Ellers er Firefox og Opera begge kommet med sikkerhetsoppdateringer. henholdsvis til versjon 3.5.4 og 10.01.

webmaster

Blogg - 14.10.09

Det er godt noen dager siden sist oppdatering nå, det beklager vi. Det har vært noen mindre oppdateringer av et par programmer, men ikke så mye mer.

For deg som er interessert i 2d-grafikk kan vi nevne at Gimp nylig har utgitt en brukermanual for versjon 2.6. Denne er selvsagt tilgjengelig fra gimp.org.

webmaster

‹-- neste | forrige --›

link panel

Antall programmer på iglo totalt: 79   Sist oppdatert: 10.03.2015

Design og utførelse: 3dnett.no