IGLO logo
linux ikon Windows ikon Mac ikon
Internett
Kontor
Grafikk
Lyd & bilde
Spill
Operativsystemer
Annet

Google+ twitter_badge

Gabe Nevell bekrefter igjen Steam for linux!

Sist Oppdatert: 3. juli 2012

Gabe Nevell bekrefter (denne gangen på video) at Steam er på vei til linux. Dette gjør han i et intervju med Dagbladet.no. Reporteren til Dagbladet virker imidlertid fullstendig uanfektet av denne nyheten, vi får anta at han ikke er en av dem som sitter med Ubuntu på laptopen.

Det korte intervjuet med Nevell er tilgjengelig på Pressfire.no

 

Kilde: Dagbladet(Pressfire.no)

Unity 3D til linux!

Sist oppdatert: 18. juni 2012

Gode nyheter for linux-"gamere". Spill motoren Unity 3D er på vei til linux. Dette vil etterhvert gjøre en hel bråte med grafikk tunge nettleserspill tilgjengelig for plattformen. Denne nyheten føyer seg inn i rekken av den siste tids gode nyheter om spill for pingvin fans.

Om du har sovet i timen kan jeg kort oppsummere de viktigste annonseringene og nyhetene som er dukket opp det siste året:

Vi kan begynne med Humble Bundle som fortsetter å pøse ut spill titler til linux for en billig penge. Spillklienten Desura fikk linux-støtte ifjor vinter og kommer med jevne mellomrom med nye spill for plattformen. Og selvsagt, kanskje den største nyheten av alle. Den markedsledende spill leverandøren Steam kommer ettersigende med en linux-klient før året er omme.

Da er det bare å vente å se hva den neste store nyheten blir...

 

Kilde: omgubuntu.co.uk

Skype for linux endelig ute av beta!

14. juni 2012

Er du skype bruker på linux plattformen? Da har du kanskje ergret deg over at linux utgaven i tillegg til å være håpløst på etterskudd iforhold til Mac og Windows også, etter ørten år, fremdeles er i beta versjon. Dette er det nå endelig slutt på. Riktig nok er linux utgaven fremdeles noen hakk bak, men gjør et respektabelt hopp fra versjon 2.2 til 4.0. Samtidig flyttes den ut av beta.

Les mer om skype.

Og når vi først er igang med å snakke om versjonsoppdateringer for linux systemer, kan vi jo også nevne at Opera har tatt steget opp til 12.0

 

Blogginnlegg

Ny Firefox

Sist oppdatert: 05. juni 2012

Nettleseren Firefox fortsetter med sine hyppige versjonsoppgraderinger og er nå ute i sin 13. utgave.

Info om Firefox 13

webmaster

Blogginnlegg

Humble Bundle 5

Sist oppdatert: 02.06.2012

HumbleBundle.com smeller til med et fyrverkeri av en spillpakke, til en pris du velger selv.

Det velkjente grøsserspillet Amnesia Dark Descent, design perlen Limbo, det kritikerroste Psychonauts, Bastion og "Swords and Sworcery EP" har alle fått plass i Humble Indie Bundle 5. Det skal sies at ingen av disse spillene er ny på markedet. Limbo, Bastion og Psychonauts er imidlertid for første gang tilgjengelig for linux brukere.

Om du ikke har prøvd disse spillene før er det ikke vanskelig å anbefale deg en tur innom Humblebundle.com.

webmaster

Blogginnlegg

Bedre sent enn aldri

Sist oppdatert: 28. juli 2012

Til de av dere som er jevnlig innom nettstedet må jeg først få beklage at det har godt drøye tre uker siden siste bloggoppdatering. det er selvfølgelig skjedd en hel del i programvare verden siden det.

Om du tar en titt i sidekolonnen her ser du at en rekke programmer har gjort et versjonshopp. Den populære Firefox nettleseren fra Mozilla har tatt steget opp i sin tolvte utgave. Det samme har e-post leseren Thunderbird fra samme utvikler. I samme slengen kan vi ta med at programpakken Sea Monkey, også denne fra Mozilla, har kommet med en oppdatering.

Neste store nyhet er det operativsystemet Ubuntu som står for. Ubuntu er nå ute i versjon 12.04 LTS(Long Time Support). Denne utgaven vil bli oppdatert de neste 5. årene. Ubuntu kjører videre med det nye unity grensensnittet og er kommet med en del oppdateringer i dette blant annet.

Så, litt snop for spillerne der ute. Humble Bundle er ute med en ny pakke, denne gangen Humble Botanicula Debut. Som vanlig er det helt opp til deg hvor mye du må betale.

webmaster

Blogg - 05.04.2012

God Påske!

Da burde påsken være godt igang for de fleste av oss. Sitter du inne i en lun hytte på fjellet mens snøstormen uler utenfor og desperat leter etter annen tidtrøyte enn Ludo og Scrabble kan det gjerne være verdt å ta en titt på spillet Dead Cyborg.

Ønsker alle en god påske!

webmaster

Blogg - 23.03.2012

Helge moro

Gikk du glipp av forrige Humble Bundle? Fortvil ikke. Spillet "Catacomb Snatcher" som ble utviklet og ferdigstilt av Mojang på 3 dager, er siden blitt videreutviklet og lagt ut for nedlasting til alle som ønker det. Les mer om spillet her.

God helg!

webmaster

Blogg - 20.03.2012

Humble Bundle for Android

Humble Bundle er tilbake med en ny betal hva du vil spillpakke. Denne gangen med støtte for Android i tillegg til Windows, Mac og Linux

webmaster

Blogg - 18.03.2012

Oppdaterte programmer

En rekke programmer har fått viktige oppdateringer i det siste. Mozilla programmene Firefox og Thunderbird er kommet ut i sin 11. utgave. Kontorpakken Libre Office har også kommet med en feil-fiks.

Lyd redigeringsprogrammet Audacity er ute av Beta og kommer nå med en stor 2.0 oppdatering. Vel verdt å få med seg om du har interesser i faget.

webmaster

Blogg - 11.03.2012

Kort film fra Blender Foundation

Stiftelsen bak det populære 3d tegneprogrammet Blender er for tiden godt igang med en fjerde kortfilm. Som et 5 dagers "kick-off" prosjekt laget de nylig en liten filmsnutt hvor de testet ut litt VFX-effekter. Om du har interesse av, eller lar deg fascinere av animasjonseffekter kan du se den hos Blendernation.com.

webmaster

Blogg - 06.03.2012

Nye programer

Iglo fortsetter å utvide programvare arkivet. Siste tilskuddene er skriveprogrammet Focus Writer og bittorrent programmet Deluge

webmaster

Blogg - 01.03.2012

Disqus

Iglo har fått et nytt kommentar opplegg. Systemet heter Disqus og tillater alle som har en konto på Facebook, Twitter, Google m.m å kommentere på sidene. Kommentarfelt på indeks og oversikts-sider er fjernet for å gjøre det tydelig hva som faktisk blir kommentert på.

Det er også blitt lagt til en ny programoppføring for windows-brukere. Programmet Notepad++ er et redskap som retter seg spesielt mot utviklere av kildekode av ymse slag. 2 oppføringer er også fjernet fra arkivet vårt. Nettleseren Flock eksisterer ikke lenger og Realplayer er fjernet pga. ymse omtaler.

webmaster

Blogg - 28.02.2012

Problemer med serverne

Iglo hadde dessverre litt nedetid idag. Beklager på det sterkeste til de som ble berørt av dette. Årsaken var tekniske problemer med serverne vi leier på. Det går heldigvis lenge mellom hver gang slikt skjer.

webmaster

Blogg - 22.02.2012

Oppdaterte programmer

Videoavspilleren Vlc Mediaplayer er nå ute i en ny utgave med flere nyheter, blant annet med experimentell støtte for blu-ray og for Mac brukere et nytt grensesnitt. Et annet populært program som har blitt kraftig oppdatert siste halvåret er Blender 3d som nå er ute i versjon 2.62.

Vlc Mediaplayer
Blender 3d

webmaster

‹-- neste | forrige --›

link panel

Antall programmer på iglo totalt: 79   Sist oppdatert: 10.03.2015

Design og utførelse: 3dnett.no