IGLO logo
linux ikon Windows ikon Mac ikon
Internett
Kontor
Grafikk
Lyd & bilde
Spill
Operativsystemer
Annet

Google+ twitter_badge
Blogg - 25.09.09

Idag har vi endelig fått på plass Mac sidene våre. Det er foreløpig ikke så mye nytt, men Mac brukere skal ihvertfall få slippe skuffelsen av å oppdage at programme ikke eksisterer for deres plattform.

På sikt skal vi prøve å få på plass noen ekslusive Mac programmer også, men der er vi litt avhengig av hjelp fra dere. Iglo redaksjonen er desverre ikke i besittelse av Mac maskiner. Vi har heller ikke et budsjett som tillater innkjøp av dette i nær fremtid. Så er du Mac bruker, ikke nøl med å sende oss tips fra kontakt siden vår. Alle tips blir mottat med stor takk!

webmaster

Blogg - 24.09.09

Vi har den siste tiden hatt problemer med "spam roboter" på forumet vårt. Forum sidene vil derfor bli fjernet inntil videre. Dette gjelder kun de eksterne forum sidene "iglo.no/forum". Kommentarfeltene rundt omkring på sidene vil fremdeles være her. Jeg beklager på vegne av redaksjonen til de dette måtte berøre.

webmaster

Blogg - 16.09.09

Google chrome for Windows har nå kommet ut i en endelig 3.0 utgave ! Google har blant annet lovet bedre ytelse i denne versjonen.

webmaster

Blogg - 10.09.09

Firefox kom igår med en sikkerhetsoppdatering. Nyeste versjon er 3.5.3 og 3.0.14. Denne oppdateringen fikser først og fremst opp i et par sikkerhetshull.

Om du følger med på sidepanelene våre vil du hele tiden kunne se hvilke programmer som er sist oppdatert.

webmaster

Blogg - 03.09.09

3d verktøyet Blender er nå ute i en oppdatert versjon 2.49b. En rekke mindre feil er nå fikset opp i.

Om du er interessert i datagrafikk kan vi på det sterkeste anbefale å ta en titt på dette utrolige programmet. Det finnes en rekke "tutorials" og kom igang guider for Blender på internett. Undertegnede har selv hatt stor glede av dette programmet.

webmaster

Blogg - 01.09.09

Da var endelig velkjente Opera Software ute med versjon 10 av sin populære nettleser! Opera har lovet mange forbedringer, blant annet skal den lese inn nettsider mye raskere fra trege servere, eller under andre kummerlige nettforhold. Så gjenstår det å se om påstandene stemmer, foreløpig kan det være noe vanskelig å få kontakt med enkelte av Opera sine nedlastings-servere grunnet stor pågang.

Omk du ikke har prøvd Opera før kan jeg trygt anbefale deg å gi den en sjanse.

webmaster

Blogg - 30.08.09

Forrige helg foreslo jeg at du kunne slå ihjel søndagen med hagler og kanoner i Quakelive. Om du er gått lei allerede, eller rett og slett er imot datavold har jeg et annet tips til deg.

Google kom for noen år siden med et 3d verktøy med det fengende og forklarende navnet Sketchup. Hvem har vel ikke engang drømt om å være arkitekt ? kanskje ble du aldri det, i likhet med undertegnede. Isåfall kan du slippe løs ditt uoppdagede talent i Sketchup. Enklere 3d program en dette finnes ikke, tar du deg et par minutter til å lære deg de mest nødvendige verktøyene kan du bruke de neste timene til å designe drømmeboligen din. God fornøyelse !

webmaster

(PS! er du linuxbruker kan du installere Sketchup via Wine).

Blogg - 28.08.09

Hvis jeg skal oppsummere uken har det vært em relativt rolig en. Meldingsklienten Emesene har kommet med en ny utgave og vi har lagt ut anti-virus programmet Clam Win(Tk). Jeg håper du fortsatt vil følge med oss og lover at det vil dukke opp både nye programmer og flere oppdateringer i ukene fremover. Ha en fortsatt god fornøyelse på disse sidene!

webmaster

Blogg - 25.08.09

Omsider har vi fått lurt inn et par anti-virus programmer på siden vår. Et for windows "Clam Win" og et for linux "Clam Tk". Det er sikkert mange som har savnet det, så nå er det på plass. Følg med på sidepanelene våre for å få med deg siste programoppdateringer.

Er du en av våre returnerende brukere ? Hvorfor ikke bli medlem på siden via sidepanelet. Har du en google konto kan du logge inn med brukernavn og passord herfra. Som medlem kan du være med på å forme sidene våre ved å legge inn kommentarer i de ulike kategoriene.

webmaster

Blogg - 23.08.09

Synes du søndager er kjedelig ? Fortvil ikkje, om du er glad i skytespill har jeg gode nyheter til deg. Siste tilskudd på siden vår er nemlig første persons skytespillet "Quake Live". Dette er en revolusjon innen nettleser baserte action spill. Quake Live har nylig også fått støtte for mac og linux systemer. Spillet er fremdeles i en test periode, men kjører stabilt på de fleste systemer.

Vi har også lagt inn en info side til 3d programmet Blender idag. Ha en fortsatt fin helg!

webmaster

Blogg - 21.08.09

Idag har vi lagt til nettleseren Flock på "internett" siden vår. Dette er trolig den nettleseren som er best integrert med diverse sosiale tjenester på internett, Youtube, Twitter, Facebook.. etc.

E-post klienten Thunderbird har kommet med en sikkerhetsoppdatering. Mer om dette på Thunderbird sin hjemmeside. Ellers kan jeg ta med at vi har lagt inn noen info sider. Så langt har vi fått på plass informasjon om alle nettleserene.

webmaster

Blogg - 20.08.09

Husker du Amiga klassikeren "Rick Dangerous"? Undertegnede har kastet bort mange timer av livet sitt på dette tidløse plattform eventyret. Det er laget en flash versjon av dette spillet som er fritt tilgjengelig for alle på rickdangerousflash.free.fr/.

Musikk programmet Spotify blir sett på som en gudegave av musikkglade mennesker. Dette er et program som lar deg "streame" det meste av ny og gammel musikk kostnadsfritt over internett. Eneste prisen du må betale er en reklamepause for hver 5. sang. Programmet er laget for Windows og Mac, men fungerer brillefint på linux ved bruk av kompatibilitetslaget Wine. For å kunne benytte deg av gratis utgaven må du be om å få tilsendt en invitasjon. Spotify og andre musikkavspillere er å finne på vår lyd & bilde side.

webmaster

Blogg - 19.08.09

Arbeidet med den nye siden fortsetter. Vi har nå fått på plass en boks med oversikt over hvilke programmer som sist er lagt til på siden, samt hvilke som sist er blitt oppdatert.

Idag kan jeg også melde om at meldingsklienten Pidgin er oppdatert til versjon 2.6.1. Denne utgaven retter opp i en del feil. I tillegg har Pidgin nå fått bedre kompatibilitet med en rekke andre meldingsklienter, MSN blant annet. Mer informasjon på Pidgins Hjemmeside.

webmaster

Blogg - 17.08.09

Først vil jeg rette en takk til de som allerede har vært innom de nye sidene, spesielt til de som har valgt å bli medlem på siden. De nye sidene ser ut til å fungere fint så langt. Om dette ikke er tilfellet for deg, håper jeg du gir oss beskjed, enten via mail eller på forumet vårt (se linkpanel nederst på siden).

Så til siste nytt. Videoredigeringsverktøyet AVIDEMUX er kommet med en oppdatering som retter opp i en del feil. Den nye versjonen er 2.5.1. For deg som er fan av tegneprogrammet GIMP kan det nevnes at test utgaven av versjon 2.7 ble sluppet i går. Også FTP programmet FILEZILLA er kommet med en ny oppdatering til versjon 3.2.7.

webmaster

Blogg - 16.08.09

Velkommen til iglo sine flunkende nye sider. Om du har vært innom tidligere vil du se at vi har gjort enorme forandringer. Forandringene gjelder ikke bare drakten, men også innholdet. Det er nå mulig å bli medlem på Iglo.no helt kostnadsfritt. Det vil være mulig å kommentere og delta aktivt på sidene. Vi tar også fokus på å nå ut til et bredere publikum. Til nå har det vært et krav at alle programmer på iglo.sidene skal støtte minst Ubuntu og Windows. Dette ser vi nå bort ifra og velger å heller lage en filter funskjon for ditt operativsystem. Når du ankommer forsiden vår vil serveren automatisk legge frem programmene som passer for ditt system. Om du ønsker å vite hva som er tilgjengelig for andre plattformer kan du selvsagt se dette ved å klikke på et av operativsystem knappene øverst. Vi håper du setter pris på forandringene vi har gjort og fortsetter å besøke Iglo.no.

webmaster

Blogg - 16.08.09

Egen side for Mac kommer etterhvert. Jeg vil også legge ut en del nye programmer, men i første omgang gjelder det å få de nye sidene til å fungere optimalt.

Det ser desverre ut til at enkelte Google funksjoner ikke fungerer som de skal i Opera sin nettleser. Jeg håper på å finne feilen etterhvert, men imellomtiden foreslår jeg å bruke en annen nettleser. Om du skulle oppdage andre feil på siden ber jeg dem kontakte meg på "webmaster@iglo.no".

webmaster

‹-- neste |

link panel

Antall programmer på iglo totalt: 79   Sist oppdatert: 10.03.2015

Design og utførelse: 3dnett.no